14 Οκτωβρίου, 2024

Η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια της ΠΟΕΣΥ

Η κεντρική επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (12 Οκτωβρίου 1994), πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι Ενώσεις Συντακτών μέλη της ΠΟΕΣΥ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, ΕΣΠΗΤ), ο πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο αείμνηστος Δημήτρης Γκλαβάς και τα ιδρυτικά μέλη της ΠΟΕΣΥ από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΣΠΗΤ.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν από την ΠΟΕΣΥ  στα ιδρυτικά της μέλη: Νίκο Κιάο, Πάνο Σόμπολο, Νανά Νταουντάκη, Γεώργιο Λεονταρίτη, Νάσο Αθανασίου, Σίλα Αλεξίου, Ριχάρδο Σωμερίτη, Θανάση Αλατά και στις οικογένειες των αείμνηστων Νικολάου Καραντηνού, Φανής Πετραλιά, Νικήτα Γαβαλά, Μανώλη Μαθιουδάκη, Δημητρίου Χαλιβελάκη, Νικηφόρου Αντωνόπουλου και Χρήστου Αναγνωστού.

Επίσης, παρουσιάστηκε η επετειακή σειρά γραμματοσήμων που είναι αφιερωμένη στα 30 χρόνια της ΠΟΕΣΥ από τη Διευθύντρια Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, Χαρά Πασχαλίδου.

Η ΕΣΗΕΑ δια της προέδρου της Μαρίας Αντωνιάδου απένειμε στην ΠΟΕΣΥ το «Εύσημον Δημοσιογραφίας» τον Χάλκινο Ξενοφώντα.

Στην εκδήλωση μετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό:  ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης,  η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, η βουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρης Γαλαμάτης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/Π.Σ     Έλενα Ακρίτα,  ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός,  η διευθύνουσα σύμβουλος του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Χριστίνα Συναρέλλη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Μουρούτης, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος, ο γενικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Χρήστος Γούλας, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργος Κακαριάρης, ο  πρόεδρος της ΠΟΕΠΤΥΜ Απόστολος Μαρκόπουλος ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΝΕΔ Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΣΗΠΕ Δημήτρης Πλεμμένος και ο νομικός σύμβουλος Τρύφων Δάρρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Γιάνναρος Οικονομικού Προγραμματισμού και Γιώργος Αποστολόπουλος Περιβάλλοντος & Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, ο διευθυντής του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση Γιάννης Απέργης και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώτα Αντωνοπούλου. Παρόντες ήταν  οι πρώην πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, Σταμάτης Νικολόπουλος και Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Σταύρος Καπάκος καθώς και οι πρόεδροι των Ταμείων ΤΕΑΣ ΕΣΗΠΕΗΝ και ΕΤΑΣ ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Θανάσης Μπαμπανέβας και Σωτήρης Κέλλας και οι πρώην πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος και Δημήτρης Τρίμης.

Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν στις έδρες των άλλων Ενώσεων, την Παρασκευή  20 Σεπτεμβρίου στην έδρα της της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στην έδρα της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ στον Βόλο και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην έδρα της ΕΣΗΕΠΗΝ στην Πάτρα. Στη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων, τιμήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της ΠΟΕΣΥ από την κάθε Ένωση.

Εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει και επετειακό λεύκωμα αφιερωμένο στα 30 χρόνια της ΠΟΕΣΥ.